Dit project begon met het vinden van 50 inspiratiebeelden, deze moest je vervolgens gaan ruilen met medestudenten zodat je 50 nieuwe inspiratiebeelden kreeg. Het de bedoeling dat je met deze nieuwe inspiratiebeelden zou reflecteren door middel van een nieuw beeld. De caleidoscoop is een object wat mij sinds mijn kindertijd al inspireerde. Je kunt blijven draaien, maar zult nooit hetzelfde beeld terug krijgen. De caleidoscoop wilde ik altijd al eens als uitgangspunt gebruiken voor een project en dit project paste er goed bij, omdat het doel en het middel gelijk staat; nieuwe beelden creëren. In plaats van de transparante gekleurde kralen die in de caleidoscoop zitten, wilde ik mijn inspiratie beelden gebruiken.

Hieronder zie je de 20 beelden die ik het interessantst vond en wilde gebruiken. Ik heb verschillende experimenten gedaan naar hoe ik deze beelden het best tot zijn recht kunnen komen. Uiteindelijk heb ik deze beelden op transparant sticker folie geprint en geplakt op transparant plexiglas. Op deze manier zullen de beelden niet over elkaar glijden.
Achter de inspiratiebeelden heb je licht nodig. Omdat het daglicht niet genoeg licht geeft heb ik er voor gekozen om een lichtbak erachter te plaatsen. Hiervoor heb ik kerstverlichting gebruikt die het licht gelijkmatig verdeeld. Voor een caleidoscoop heb je 3 spiegels nodig en die heb ik vast gemonteerd in de buis, daarachter de inspiratiebeelden tussen 2 plexiglazen platen en het licht.
Ik heb ook een frame gemaakt waar de caleidoscoop in past en rond kan draaien. Hieronder zie je het eindresultaat en het nieuwe beeld als je in de caleidoscoop kijkt.