Voor deze opdracht zijn we naar het Miss Blanche hotel gegaan in Groningen. We hebben een kamer bekeken en hebben hier een schets gemaakt van de ruimte. De opdracht is om hotelkamer te gaan inrichten met een muziekgenre, mijn thema was Reggae. De focus lag met name op de materiaalkeuze.

Ik ben naar de material Xperience (Cibap, Zwolle) geweest, heb in de materialen kast op deze school gekeken en heb digitaal materiaal onderzoek gedaan om kennis te maken met verschillende materialen. Daarnaast heb ik veel onderzoek gedaan naar Reggae om de muzieksoort te leren kennen.

Hieronder zie je een filmpje waarin ik een deel van mijn woordspin naar reggae uitleg in combinatie met afbeeldingen en muziek. De collage naar reggae heeft me erg geïnspireerd.
Het kleurrijke, handgemaakte, en veel gebruik van natuurlijke materialen kwamen het meest naar voren in mijn onderzoek naar reggae, dit wilde ik ook gaan toepassen op mijn ontwerp. De drums (djembé, zie collage) die ze bij reggae muziek veel gebruiken hebben mij erg geïnspireerd voor mijn ontwerp. Het bed is het belangrijkste element in de de hotelkamer en wilde ik ook mee beginnen. Op bed lig je in de djembé, boven je een gespannen leren vel wat de bovenkant van de drum moet voorstellen. Aan het leren vel hangt een gordijn van 100% wol, wat die touwen om de djembé moeten voorstellen. 
De rest van de hotelkamer heb ik hier ook op geïnspireerd. Op de muren zie je de hout bewerking die je ook in de djembé terug vind. De handgemaakte materialen zie je ook veel in mijn reggae inspiratiebord. Op de muren vind je gekleurde vormen, deze kleuren geven de vrolijkheid, het speelse en kleurrijke weer. Mijn eindwerk (plattegrond, aanzichten, perspectieven) heb ik ook allemaal met de hand gemaakt om het ontwerp nog sterker neer te kunnen zetten. Het materialen bord zie je er naast en vertaald de materialen uit de tekeningen.  
Back to Top