Deze opdracht startte in de kringloop, bij het kopen van een product met een of meerdere mechanische onderdelen. Hier heb ik een oude PTT telefoon type T65 gekocht. Deze telefoon heb ik helemaal onderzocht, heb er tekeningen van gemaakt en vervolgens helemaal uit elkaar gehaald en er een 3D exploded view van gemaakt. Als je de lagen die nu boven elkaar hangen zou dichtdrukken, dan zou de telefoon weer in elkaar zitten.
Na het maken van de exploded view was de opdracht om een mechanisch onderdeel uit deze telefoon te kiezen die het meest inspireert en hiermee een object te maken zonder functie. Hier heb ik de draaischijf gekozen. Deze inspireert mij het meest, omdat je met dit onderdeel en de juiste code elke plek kan bereiken. Deze magie wilde ik vertalen in een object zonder functie. Na verschillende schetsen ben ik tot dit ontwerp gekomen.

Er komt een grote draaischijf op een locatie in deze wereldkaart, waar deze draaischijf zich op dat moment bevind. Bij elk nummer dat je draait, zal er een balletje die eronder ligt meedraaien tot jij de schijf loslaat en zal het balletje naar een locatie in de wereld schieten. In dit filmpje zie je hoe dit idee werkt. Daaronder zie je wat foto's van het proces bij het maken van dit ontwerp.
Hier zie je foto's en een werktekening van het eindresultaat. Met dit concept ben ik verder gegaan in een object met functie.
Back to Top