Mijn naam is Susan van den Berg en ben 22 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Emmeloord waar ik de middelbare school heb afgerond. Ik wist niet wat ik wilde studeren tot dat ik de studiebeurs in Zwolle bezocht. Ik hou er van om creatief bezig te zijn en wilde hier wat mee doen.

Ik was snel aangenomen bij Cibap de 'Vakschool voor Verbeelding' in Zwolle. Hier wilde ik graag Grafische vormgeving gaan studeren. Het 1e jaar maakte je kennis met verschillende ontwerp richtingen, ik vond het ontwerpen in 2D erg leuk, maar kwam er gaandeweg achter dat ik het ontwerpen in 3D nog veel leuker vond. Ik heb in de jaren op het Cibap verschillende stages gelopen, bij Expoteam (standbouw), Interemm (interieur- en standbouw) en Te Boveldt (meubelmakerij). In 2015 ben ik afgestudeerd voor de opleiding MBO niv. 4 'Ruimtelijke vormgeving'.
Ik wilde graag een vervolgopleiding doen op het HBO. In september 2015 ben ik op kamers gegaan in de stad Groningen en startte mijn studie 'Design' op de kunstacademie Minerva. Het 1e jaar was erg breed en ingedeeld in 7 verschillende design disciplines. Dat schooljaar heb ik mijn propedeuse gehaald. Vanaf het 2e jaar heb ik gekozen om een offroad (mix) te doen tussen 2 disciplines, namelijk interior architecture en product design. Hierin wil ik mij de komende jaren meer gaan specialiseren en mijn eigen manier van ontwerpen vinden.
Back to Top