Mijn naam is Susan van den Berg en ben 26 jaar oud. Ik ben opgegroeid in Emmeloord waar ik de middelbare school heb afgerond. Ik wist niet wat ik wilde studeren tot dat ik de studiebeurs in Zwolle bezocht. Ik hou er van om creatief bezig te zijn en wilde hier wat mee doen.

Ik was snel aangenomen bij Cibap de 'Vakschool voor Verbeelding' in Zwolle. Hier wilde ik graag Grafische vormgeving gaan studeren. Het 1e jaar maakte je kennis met verschillende ontwerp richtingen, ik vond het ontwerpen in 2D erg leuk, maar kwam er gaandeweg achter dat ik het ontwerpen in 3D nog veel leuker vond. Ik heb in de jaren op het Cibap verschillende stages gelopen, bij Expoteam (standbouw), Interemm (interieur- en standbouw) en Te Boveldt (meubelmakerij). In 2015 ben ik afgestudeerd voor de opleiding MBO niv. 4 'Ruimtelijke vormgeving'.
Ik wilde een vervolgopleiding doen op het HBO. In september 2015 ben ik op kamers gegaan in de stad Groningen en startte mijn studie 'Design' op de kunstacademie Minerva. Het 1e jaar was erg breed en ingedeeld in 7 verschillende design disciplines. Dat schooljaar heb ik mijn propedeuse gehaald. Vanaf het 2e jaar heb ik gekozen om een offroad (mix) te doen tussen 2 disciplines, namelijk interior architecture en product design. Tijdens mijn 3e jaar heb ik stage mogen lopen bij Studio Makkink & Bey (architecten- en ontwerpbureau) in Rotterdam. In het laatste jaar heb ik een heel jaar afgestudeerd met het project (Im)perfectie, dit werk kun je terugvinden in mijn portfolio. Juli 2019 heb ik mijn diploma voor de opleiding HBO 'Bachelor of Design' (Major Offroad Design) op mogen halen.
In 2019 ben ik gestart met de twee-jarige HBO Master Interior architecture aan de kunstacademie ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Het eerste jaar heb ik veel geleerd in theoretisch- en artistiek onderzoek doen naar de mens in relatie tot zijn ruimtelijke omgeving, wat concepten of ontwerpen persoonlijker en sterker neerzet. Het tweede en laatste jaar is gefocust op het afstuderen, waarbij ik een onderzoek heb gedaan naar hoe ik de verkeersruimtes (lift, trappenhuis, gangen) van kantoorgebouwen een meer betekenisvolle functie kan geven, door middel van interactie tussen de ruimte en beweging van de gebruikers. Dit werk is terug te vinden in mijn portfolio Experience of MovementJuli 2021 ben ik afgestudeerd voor de opleiding HBO Master of Arts 'Interior Architecture'. 
Ik zou ik graag de kennis die ik opgedaan heb ik tijdens mijn studies willen toepassen, maar ook mijzelf verder willen ontwikkelen als ruimtelijk ontwerper in het realistische werkveld. Oktober 2021 startte mijn volgende avontuur en ben ik gestart als Junior Spatial Designer bij Kossmanndejong te Amsterdam.
Back to Top