Voor mijn afstudeerproject van de academie Minerva heb ik verschillende objecten gemaakt waarin de kwetsbaarheden met goud zichtbaar worden. Het is een persoonlijk project waarin je kunt zien en ervaren hoe het streven naar perfectie voor mij een onhaalbaar doel is. Mijn fascinatie voor perfectie was dit jaar het thema. Het is gestart vanuit mijn eigen perfectionistisch handelen en mijn faalangst. 
Ik kwam erachter dat het streven naar perfectie voor mij grotendeels geen kwaliteit is en dat het vaak leid tot teleurstellingen. Om ons heen laten velen alleen het perfecte plaatje zien en verbergen ze hun imperfecties. We leggen de lat voor elkaar alleen maar hoger, wat zorgt voor onder andere meer stress. Voor mij heeft dit project voor meer bewustwording gezorgd. Ik wil anderen hier ook bewust van maken en inspireren om moed te vinden om hun kwetsbaarheden te delen.
Delen
Ik deel mijn eigen kwetsbaarheden. Dit doe ik met een object dat mij als kind al fascineerde, de caleidoscoop. In plaats van gekleurde kralen heb ik beelden en woorden van mijn eigen onzekerheid erin gestopt. Je kunt een kijkje nemen en de caleidoscoop blijven draaien. Je zult steeds nieuwe beelden creëren waarin mijn kwetsbaarheden zichtbaar worden.
Verbinding
De Bonsai boom had droge en dode bladeren. Om deze boom weer leven te geven, heb ik hem kaalgeplukt. De mouwplank was ‘naakt’, er zat geen hoes meer omheen. Met de geplukte bladeren heb ik een nieuwe huid gemaakt voor de mouwplank. De bladeren zijn met goudkleur aan elkaar verbonden. Dit staat voor gelijkheid waarin wij uniek zijn met onze eigen kwetsbaarheden. Door het delen van onze kwetsbaarheden kunnen we een diepere band en meer verbinding met elkaar krijgen.
Acceptatie
Dit object is geïnspireerd op het bekende bibberspel. Wanneer je met de ring de spiraal aanraakt, wordt deze fout bestraft met een harde “BEEP”. Ook in het dagelijks leven willen velen geen fouten maken en alles maar door die perfecte ring halen. Met dit spel-object kun je het maken van fouten op een nieuwe manier ervaren. Het is niet erg om fouten te maken, dit kan leiden tot innovatieve ideeën. Til de spiraal op en probeer deze door de ring te halen. Om de fout te verzachten, hoor je bij aanraking mooie muziek en zal de imperfectie van het hout zichtbaar worden.
Back to Top