De opdracht was om een nieuw ontwerp te maken voor de Duindoornflat in de wijk Selwerd in Groningen. Dit is een studentenflat die momenteel veel leegstand heeft. Ik ben begonnen om de flat te bezoeken en veel foto's te maken. De flat vond ik erg gedateerd en slecht onderhouden. Vervolgens heb ik onderzoek gedaan naar onder andere de ligging, constructie, ontsluiting en functie.
Met name het bekende probleem van de leegstand en het slechte onderhoud wilde ik verbeteren. De doelgroep is nu alleen op studenten gericht. Deze wil gaan verbreden naar starters, jonge stellen en de ‘rijkere’ student, waardoor er meer kans is op huurders. Ook zorgt dit voor een bredere leeftijdscategorie, waardoor de oudere uit deze doelgroep meer de leiding kunnen nemen. Hierdoor zal het in de gemeenschappelijke ruimtes een stuk netter en schoner zijn.
De doelgroep waar ik mij nu op richt heeft behoefte aan meer eigen ruimte en privacy, maar daarnaast ook nog aan een sociale omgeving. Het concept wat ik hierbij heb bedacht is 'inside out'. Als ze de flat binnenkomen hebben ze de keuze tussen twee verschillende ruimtes;

Binnen (inside) de groep flatgenoten gericht
Buiten (out) de groep flatgenoten gericht
Met inside (binnen) worden de gemeenschappelijke ruimtes bedoeld. Je bent dan onder de andere bewoners, je kunt hier samen eten, studeren etc. De lijn tussen buiten de flat (natuur en buurtbewoners) is ook erg open vanuit beide kanten. Het is een erg sociale omgeving.
Met out (buiten) word je eigen ruimtes bedoeld. Je hebt een eigen slaap- en woonkamer en eigen sanitair. Je hebt hier rust, ruimte en privacy. De lijn naar buiten is een soort 'eenrichtingsverkeer' naar alleen de natuur. 
Zoals je kunt zien heb ik de van de bestaande kamers 2 kamers tot 1 kamer gemaakt. Om van de ene naar de andere kamer te kunnen komen, ga je via buiten (de halfronde vorm) naar de andere ruimte. Door deze vormen heb je extra veel lichtinval en een goede 'eenrichtingsverkeer' naar de natuur. Ook krijgt de flat een bar restaurant erbij. Deze zit in de oude fietsenstalling, aan de achterkant van het gebouw. Vooral in deze ruimte is het erg open (tweerichtingsverkeer) naar de natuur en buurtbewoners. Deze ruimte heeft een aantal hoogteverschillen, zo kan je vanuit binnen op de begaande grond, zo omhoog lopen naar het dak van het bar/restaurant. Daarnaast is er veel gebruik gemaakt van ramen en natuurlijke tinten om het idee nog meer naar voren te laten komen.