Voor dit project moest ik een nieuw ontwerp maken voor de Zweedse sapjesbar 'Naked Juicebar'. We hadden een locatie toegewezen gekregen in Zwolle.

Ik ben begonnen met onderzoek naar de Zweedse bar. Vooral het verhaal van het ontstaan van de bar sprak me erg aan. Het gaat over de eigenaren Steve (uit Australië) en Maria (uit Zweden) die elkaar ontmoet hebben in Australië op de surfplank. Het was de 'summer of love'. Elke ochtend als de zonnestralen hun tegemoet kwamen stonden ze alweer op de plank. Tijdens de bezoeken aan Zweden had Steve zin in een Zweedse Zomer. Steve had altijd al een passie voor het maken van smoothies in Australië. Deze passie in combinatie met de Zweedse bessen werd een groot succes in Zweden. Deze sapjesbar is geboren in het zonovergoten strand in Australië.

Hieronder zie je een sfeercollage van het verhaal van Steve en Maria en hun ontmoeting.
'De eerste zonnestralen' heb ik als concepttitel genomen voor dit project. De zonnestralen lokte de eigenaren elke ochtend naar het strand en dit effect wilde ik ook in de sapjesbar neerzetten. Ik heb eerst een aantal schetsen gemaakt op papier en ben vervolgens digitaal verder gaan schetsen. Hieronder zie je dat ik de zonsopgang heb geplaatst op beide verdiepingen. De zonnestralen lopen over de vloer tegen de muur op. Zelfs de banken gaan in deze stralen mee. 
In de maquette zie je mijn eindontwerp voor Naked Juicebar. Ik heb een ontwerp gemaakt voor de posters op de muur die met de zonnestralen mee gaan. Ze zijn geïnspireerd op fruit, zonnestralen, surfen en strand.
Dit filmpje neemt je mee door het ontwerp in de ruimte.
Back to Top