Dit project is een vervolg op de draaischijf (object zonder functie)

Ook hier ben ik begonnen met schetsen. Bij dit project was het juist de bedoeling om met de voor mij inspirerende draaischijf een object met functie te ontwerpen. Bij mijn ontwerp zonder functie heb ik verteld dat de draaischijf van een oude PTT telefoon mij erg inspireert. Met dit magische ding kun je elke plek ter wereld bereiken als je de juiste code weet. Met mijn object met functie wil ik juist deze magie beleven, dat je 'echt' de verschillende locaties kunt ervaren.
Voor dit project heb ik gebruik gemaakt van Virtual Reality. Ik wilde een strakker model van deze oude PTT telefoon ontwerpen, waarop een VR bril staat. Deze bril kun je opdoen en bij elk nummer dat je draait zul je in een nieuwe omgeving komen. Hieronder zie je het maakproces van deze telefoon. Ik heb de bestaande hoorn doormidden gezaagd en dit zijn vanaf nu de speakers bij de VR film. Alles word aan elkaar gemonteerd zodat de hoorn waarin de VR bril zit 1 geheel wordt. 

Ik heb een strakker model ontworpen voor de houder van de hoorn. Hierop kan de bril staan. Eerst heb ik de vorm van hout gemaakt en vervolgens een plexiglas plaat eromheen gevormd. In deze vorm heb ik een gat gemaakt voor een originele draaischijf. In deze vorm is ruimte voor een Arduino (een mini computer) wat de VR moet aansturen bij het draaien van de draaischijf. Ik heb alle onderdelen zwart gespoten, op de knoppen voor de speaker en de draaischijf na, die hebben hun originele kleur.
Hieronder zie je de foto's hoe het ontwerp is geworden. Als je door de VR bril heen kijkt en de beige knoppen over je oren heen hebt zul je verschillende filmpjes zien. Elk nummer dat je draait op de draaischijf zal een andere locatie zijn. Door de 'Dialdreamer' kan je de magie beleven, om elke locatie waar jij op dat moment behoefte aan hebt, te beleven en te ervaren. 
In deze film zie je de 10 verschillende locaties welke je kunt draaien op de draaischijf. Deze locaties zijn voor mij bekende plekken waar ik regelmatig kom, zoals mijn huis, het centrum van Emmeloord, mijn sport twirlen, op school in Groningen. De 10 locaties zijn hier achter elkaar aan gemonteerd. Je kunt doorspoelen door de film om een aantal verschillende locaties te zien en te horen. Het zijn 360 graden films dus je kunt bij alle locaties nog rondkijken door de VR modus.
Hieronder een poster voor dit object met functie.
Back to Top